Augustus 2018

DONATEURSVERGADERING

Vrijdag 31 augustus 2018 om 20:00 uur houden wij op de sterrenwacht weer een vergadering voor donateurs van onze sterrenwacht. Het seizoen is begonnen en wij gaan weer diverse publieksactiviteiten organiseren, waarbij wij hulp van donateurs nodig hebben. Op de agenda staan o.a. de Wetenschapsweek, de Nacht van de Nacht, een excursie naar het Louwmanmuseum voor de collectie telescopen aldaar en de publieksavonden. En misschien heb je zelf leuke ideeën voor activiteiten om te bespreken!

 

September 2018

EERSTE PUBLIEKSAVOND VAN HET SEIZOEN 2018 - 2019

Vrijdag 7 september houden we de eerste publieksavond van het komende seizoen. De dagen worden korter, de nachten langer: de omstandigheden voor het waarnemen van hemelobjecten worden weer beter! Het publiek is om 20 uur welkom op de sterrenwacht.

 

Oktober 2018

HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP OP DE STERRENWACHT

Op zaterdag 6 oktober is de sterrenwacht van 20.00 - 22.00 uur geopend ter gelegenheid van het weekend van de wetenschap. Bij helder weer kan er naar hemelobjecten gekeken worden. Er wordt uitleg gegeven over de sterrenwacht en sterrenkunde in het algemeen.

De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon.

Zie ook de site van het landelijke evenement op: http://www.hetweekendvandewetenschap.nl/

 

NACHT VAN DE NACHT 2018

Op zaterdag 27 oktober 2018 neemt de sterrenwacht weer deel aan het landelijke evenement 'Nacht van de Nacht'. Dit is een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties om de ernstige lichtvervuiling in ons land onder de aandacht te brengen. In deze nacht van de overgang naar wintertijd zal een deel van de openbare verlichting uitgeschakeld worden. Kom van 20.00 uur tot 22.00 uur op de sterrenwacht kijken of dit het zicht op de sterrenhemel verbetert! De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon.

 

Maart 2019

STERRENKIJKDAGEN 2019

Ook in 2019 doet onze sterrenwacht mee aan het evenement Landelijke Sterrenkijkdagen. We ontvangen het publiek ditmaal weer op het terrein van de Rijswijkse Petanque Club ABA. Het adres is Lupinepad 1, Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk.

Openingstijden:

Vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart 2019, vanaf 20.00 uur.

Bij helder weer staan er veel telescopen op het terrein opgesteld. Er zijn in het gebouw mooie presentaties te zien. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.