Januari 2019

WAARNEEMAVOND '100 HOURS OF ASTRONOMY'

Op vrijdag 11 januari 2019 organiseert de sterrenwacht een open sterrenkijkavond op het buitenterrein van de Rijswijkse Petanque Club ABA. De sterrenkijkavond maakt deel uit van het wereldwijde evenement '100 Hours of Astronomy' ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de International Astronomical Union (IAU). 

Op het terrein staan diverse telescopen van onze eigen amateurastronomen opgesteld waarmee u bij helder weer diverse hemelobjecten kunt waarnemen. Aan deze medewerkers die de telescopen bedienen kunt u alles over astronomie vragen.We hopen natuurlijk veel objecten aan de hemel te kunnen laten zien, misschien zelfs een komeet. In het gebouw van ABA worden geen activiteiten gehouden! Bij ongunstige weersomstandigheden gaat de waarneemavond niet door. De sterrenwacht is op deze avond gesloten.

De sterrenkijkavond begint om 20.00 uur. Het adres van de waarneemlocatie is Lupinepad 1, Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk. 

 

Maart 2019

STERRENKIJKDAGEN 2019

Ook in 2019 doet onze sterrenwacht mee aan het evenement Landelijke Sterrenkijkdagen. We ontvangen het publiek ditmaal weer op het terrein van de Rijswijkse Petanque Club ABA. Het adres is Lupinepad 1, Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk.

Openingstijden:

Vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart 2019, vanaf 20.00 uur.

Bij helder weer staan er veel telescopen op het terrein opgesteld. Er zijn in het gebouw mooie presentaties te zien. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.