Juli 2018

MAANSVERDUISTERING ZIEN OP DE STERRENWACHT

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli 2018 vindt een totale maansverduistering plaats. De sterrenwacht is voor het waarnemen van dit mooie verschijnsel voor het algemene publiek geopend op vrijdag 27 juli vanaf 21 uur, dit ondanks de dan geldende zomerstop van publieksavonden. De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon. Donateurs van onze sterrenwacht hebben gratis toegang.

 

Augustus 2018

PERSEïDEN- METEOREN WAARNEMEN OP STERRENWACHT

Op zondag 12 augustus 2018 is er een waarneemactie van de Perseïden- meteorenzwerm voor donateurs van onze sterrenwacht. Rond deze datum is de activiteit van deze meteorenzwerm maximaal. De sterrenwacht is deze avond open voor donateurs van 21 tot 24 uur. Het waarnemen zal op het dakterras plaatsvinden.

Het is aan te raden om warme kleding en eventueel een tuinstoel/ veldbed of iets dergelijks meenemen. Hiermee kunnen de vallende sterren comfortabel waargenomen worden.

 

September 2018

EERSTE PUBLIEKSAVOND VAN HET SEIZOEN 2018 - 2019

Vrijdag 7 september houden we de eerste publieksavond van het komende seizoen. De dagen worden korter, de nachten langer: de omstandigheden voor het waarnemen van hemelobjecten worden weer beter! Het publiek is om 20 uur welkom op de sterrenwacht.

 

Oktober 2018

NACHT VAN DE NACHT 2018

Op zaterdag 27 oktober 2018 neemt de sterrenwacht weer deel aan het landelijke evenement 'Nacht van de Nacht'. Dit is een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties om de ernstige lichtvervuiling in ons land onder de aandacht te brengen. In deze nacht van de overgang naar wintertijd zal een deel van de openbare verlichting uitgeschakeld worden. Kom van 20.00 uur tot 22.00 uur op de sterrenwacht kijken of dit het zicht op de sterrenhemel verbetert! De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon.