Januari 2018

DONATEURSOVERLEG STERRENWACHTACTIVITEITEN

Op vrijdag 26 januari is er om 20.00 uur op de sterrenwacht overleg over de komende activiteiten van onze sterrenwacht. Donateurs kunnen daarin meepraten en meedenken over al geplande zaken volgens het jaarprogramma en daarbij eigen wensen voor andere mogelijk interessante activiteiten kenbaar maken.

 

Februari 2018

STERRENKIJKDAGEN 2018

Ook dit jaar doet onze sterrenwacht mee aan het evenement Landelijke Sterrenkijkdagen. We ontvangen het publiek ditmaal weer op het terrein van de Rijswijkse Petanque Club ABA. Het adres is Lupinepad 1, Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk.

Openingstijden:

Vrijdagavond 23 februari en zaterdagavond 24 februari 2018, vanaf 20.00 uur.

Bij helder weer staan er veel telescopen opgesteld. Er zijn mooie presentaties te zien. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

 

Maart 2018

WORKSHOP ASTROFOTOGRAFIE ZONNESTELSEL

Vrijdag 23 maart is er een workshop astrofotografie voor donateurs van de sterrenwacht. Het onderwerp is fotografie van objecten in het zonnestelsel: de zon, maan en planeten. De workshop is gericht op beginners in deze boeiende tak van de amateurastronomie. Het programma bestaat uit een inleiding en theorie, astrofoto’s maken in de praktijk op de sterrenwacht en nabewerking van de opnamen op de PC. Er wordt gewerkt met apparatuur van de sterrenwacht. Iedere deelnemer zal een aantal handelingen in de totale fotografie- en bewerkingsprocedure uitvoeren. De workshop vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur, aanmelding voor deelname is niet nodig.

 

Mei 2018

BASISCURSUS STERRENKUNDE

Dit voorjaar verzorgt de sterrenwacht weer een basiscursus sterrenkunde. De cursus is een inleiding in de sterrenkunde. Aan bod komen o.a. de onderwerpen  zon en sterren, het zonnestelsel, sterrenbeelden, het verre heelal en telescopen. De cursus bestaat uit twee lesavonden: maandag 14 mei 2018 en maandag 28 mei 2018. Aanvang op beide avonden om 19.45 uur, einde om 22.15 uur.

 De cursuslocatie is hoogstwaarschijnlijk de Bibliotheek Rijswijk. Informatie over de wijze van aanmelding voor cursusdeelname volgt zo spoedig mogelijk.