Klik op het menu-item 'Evenementen waarvoor gereserveerd moet worden' als u activiteiten die op de sterrenwacht in Rijswijk plaatsvinden wilt bijwonen. Selecteer het gewenste evenement in het overzicht om te reserveren. Toegang is alleen mogelijk voor personen die voor corona gevaccineerd of negatief getest zijn. Er vindt daarvoor een controle via een scan van de QR-code in de CoronaCheck-app of geprinte QR-code bij de ingang van de sterrenwacht plaats. Hieronder worden onze overige komende activiteiten getoond die niet op de sterrenwacht plaatsvinden.

 

November 2021

BASISCURSUS STERRENKUNDE

Dit najaar verzorgt de sterrenwacht weer een basiscursus sterrenkunde. De cursus is een inleiding in de sterrenkunde. Aan bod komen o.a. de onderwerpen  zon en sterren, het zonnestelsel, sterrenbeelden en telescopen. De cursus wordt gegeven in de bibliotheek van Rijswijk en bestaat uit twee lesavonden: maandag 8 november 2021 en maandag 22 november 2021. Aanvang op beide avonden om 19.45 uur, einde om 22.15 uur. De kosten bedragen voor leden van de bibliotheek € 20,00 en voor niet-leden € 27,50.

Aanmelding voor deelname gaat via de site van de bibliotheek, zie [klik hier]. Het adres van de bibliotheek is: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.

 

December 2021

LEZING 'DE WONDEREN VAN HET NOORDERLICHT'

Jos van der Maarel verzorgt op maandag 13 december 2021 een lezing over noorderlicht. Boven de poolcirkel in Noorwegen, Zweden en Fins Lapland is in de wintermaanden het bijzondere schouwspel van het Noorderlicht te zien. Al eeuwen lang wordt de mens geboeid door dit bijzondere natuurverschijnsel dat in allerlei bijzondere kleuren en vormen kort of lang aan de hemel te zien is.

Hoe ontstaat het Noorderlicht? Kloppen de foto’s met wat je in werkelijkheid ziet? Kan ik het Noorderlicht fotograferen? Wat is de beste tijd van het jaar om het Noorderlicht waar te nemen? In deze lezing zal Jos van der Maarel antwoord geven op al deze vragen. Geen zwaar natuurkundig verhaal maar een praktisch verhaal over dit wonderlijke verschijnsel.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Rijswijk. Tijd: 20:00 - 21:30 uur. Toegangskaart kosten voor leden van de bibliotheek € 6,00 en voor niet-leden € 7,50.

De verkoop van toegangskaarten voor deze lezing gaat via de site van de bibliotheek, zie [klik hier]. Het adres van de bibliotheek is: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.